Torkade trattkantareller och trattkantareller
Den julklapp som ni av mig fått
har krympt till något jättesmått
Långt ut i skogen hämtas den,
med möda rensas en och en
All vätska sedan dunstat har
Det finns mest bara fnöske kvar
men ni med det som återstår
en riktigt härlig måltid får
De är torkade
Likt en torr trumpet mellan ett par ben Som en vinglig kanot kantrar eller? De finns faktiskt utanför Mumindalen Kanske knåda sporer medan du förväller?
Detta är inte foreller och inte heller några moreller dom är inte korkade fast dom är -----
Dom var inte lätt att hitta jag fick länge gå och titta i skog bland mossa barr och ris (väldigt kul på sätt och vis tills det i rygg och benen känns) sen så var det dags för rens Och jag hade även ork att ordna till det med en tork Men när ni äntligen dom har är det av vikten föga kvar
| torkade trattkantareller
I denna tiden är det för kallt och dessa finner du inte överallt Ja, dessa är en delitatess och med smör då får den sin rätta primör
Du behöver inte gå ut i skogen inte heller lägga pengar på krogen för nu får du grunden till något gott och tillredningen ligger på din lott!
Utan tratt den också finns... och torkad har jag hört... men vissa sorter jag ej minns... vars färg visst är kulört...
GOD JUL
Utan tratt minst lika bra... tycker faktiskt jag... och torkade lär dom visst va... de allra bästa i sitt slag...
GOD JUL NÅGON ÖNSKAR FIA
Dom var inte lätt att hitta jag fick länge gå och titta i skog bland mossa barr och ris (väldigt kul på sätt och vis tills det i rygg och benen känns) sen så var det dags för rens Och jag hade även ork att ordna till det med en tork Men när ni äntligen dom har är det av vikten föga kvar
Skogens guld, något av det som är bäst kan användas både till vardag och fest.
| egenhändigt plockade trattkantareller från Björkö/Arholma som sedan fått torka till en delikatess i burk.
Ut i skogen har vi gått Plockat mycket stort och smått Delikatessen som vi torkat har kan du spara i många dar.
Björkö/Arholma växtplatsen var, egenhändigt plockat o torkat jag har, delikatesser kan man dem kalla, trattlika är dom faktiskt alla.
Gåvan är ju superlätt men blir bra till omelett alltså till nån typ av mat särskilt något delikat Dom var inte lätt att se ner i mossan växte de Hitta dom var mödan värd Klappen är till Ingegärd
Skogens guld i torkat format en utsökt krydda i din mat. I lite vatten blir de mjuka sedan är det bara att förbruka. Om du maler dem blir de en krydda så flott till såsen, ack så ruskigt gott.
Trots allt novemberregnsmillimeter, är dom torra dessa läckerheter, ger såser och soppor, en fantastisk smak även om smaken är delad som en bak.
| Torkade trattisar, handplockade i höst av dottern & mågen.
Dessa torkade små "hattar", liknar ju små trattar. Gott att ha till såsig mat, eller bara enkelt stekt på ett fat.
detta är från skogens skafferi, hoppas det något smakligt skall bli!
Över stock och sten i Guds sköna natur, vi letade överallt, mellan gran och fur. Vi hittade dessa och tänkte på Dej mamma och tog hem dem till torkning med detsamma. Kallt och grått, ja allt är tristess, ta fram dessa och tillaga en delikatess. En macka till lunch eller när timmen är sen, smaklig måltid från Din Irene.
nu ska du kunna stuva denna gula ljuva tratt sak nej jag har inte fått fnatt eller taskig smak
Vi fick ganska länge gå för att ihop denna gåva få Vi hoppas att du dem med smör nu steker som en riktig traktör!
Åh så gott med en herre i hatt! Ät o njut av denna skatt!
Det är julafton om 53 dagar!
|