Julklapp från Birgit Ohlsson
Dessa används uti köket
När du håller på med stöket
Stoppa ner din kyckling här,
om någon timme mör den är!
Klappen för grönsak,
fågel och biff.
Ger resultatet
sin rätta piff.
HÅRD KLAPP SOM VARIT MJUK!
Här en klapp i udda stil,
kan nog kallas för fragil...
Varligt handlag krävs för bruk,
ger din föda särskilt stuk!
Passar dig, vill jag tro
God Jul önskas ifrån B.O!
Detta är en gammal finess,
för fettsnål delikatess.
Lägg i ingredienser, värm och vänta,
Du får resultat med ränta...
Denna rostande apparat
är tänkt för viss mat!
Tro på mammas visa ord
den ska stå på stadigt bord
Ty varm likt helvetets port
dock för skivor är det gjort
Den finns för två och för fyra
kan vara både billiga och dyra
finns i nästan varje hus och kök
akta så att det inte kommer rök
för då kan det hända
att det blivit rysligt brända
Här kan du välja vilken styrka du vill ha.
Om den är "Stämplad" av Stig-Helemer är den bra.
Smör o marmelad är ett gott tillbehör.
Det kommer att knastra som sig bör.