Våffeljärn till mor och far
En dag om året ska man äta dessa här
Med socker, sylt, grädde eller bär
Nu kan ni grädda egna, tänk vad kul
Malin önskar en riktigt god jul
Den 25:e mars den tradition är.
Servera gärna med sylt och bär.
Vackra brungräddade hjärtan den ger.
Läckergommarna skriker efter mer.
Denna klappen gud bevars
Skall gå varm tjufemte mars
Den som smiter ifrån smeten
missar hela saligheten
Mor och far dock jungfrudagen räddar
med klapp som värmer och som gräddar
Med detta blir det nåt gött vill jag löva,
det går in genom munnen och ut genom röva...
Ett riktigt järn ska alla ha
för när man sen vill moffla
finns chansen faktiskt varje dag
att äta krämig våffla.
Mor och Far med hjärta stort, nu får ni se vad jag har gjort. Det kommer att ryka och osa en del, men jag lovar det är inte mitt fel. Det blir hjärtans gott så ni drog en vinstlott.
Nu är det slut på pannkakssmet,
säger det bara så ni vet!
Nu ska här gräddas i annan form,
så skillnaden den blir enorm!
(Men sylt och grädde ska de va´
på Jungfru Maria Våffelda´)